Eskilcupen Helsingborg F-10.

Eskilcupen 2024
Med hjälp av Stiftelsen Werner von Seydlitz kunde vi i Hvetlanda GIF F-10 åka till Helsingborg och spela Eskilcupen.
Eskilcupen genomfördes under helgen 1-4/8 och är Sveriges näst största fotbollscup, har spelats sedan 1968. En mycket välorganiserad cup som håller hög klass på både planer och domare. Cupen bara växer för varje år och i år var det inte mindre än 1028 lag anmälda!

Det spelades 3319 fotbollsmatcher och under cupen registrerades 14949 mål. I Hvetlanda GIF F-10 serie var det 66 lag som spelade i 16 olika grupper.
Under fredagen stod Svedala IF samt Tvååkers IF för motståndet och Hvetlanda GIF:s tjejer gick som segrare ur båda matcherna. Skene IF blev våra motståndare på lördagens första match och Vetlanda tjejerna vinner med 3-0. Sista kvalmatchen inför slutspelet skedde på lördagsförmiddagen och vinst återigen för Hvetlanda GIF med 4-1 mot Skövde KIK. Söndagens A-slutspel inledes med åttondelsfinal mot Borgeby FK och tyvärr blev motståndet för svårt och Borgeby vinner matchen med 4-1. Hvetlanda GIF:s tjejer kämpar tillsammans, står upp för varandra och skapar så mycket fina minnen ihop under våra cup äventyr! Vi fick fantastiska dagar i Helsingborg där både glädje och tårar förenar oss i härlig lagkänsla och där vi under dessa dagar får göra det vi älskar, spela massor av fotboll! Vi tackar stiftelsen Werner von Seydlitz för stödet så att alla i laget kan delta oavsett ekonomiska förutsättningar och att vi genom fotbollen kan ge tjejerna fina minnen för livet!

Hvetlanda GiF F-10/Malin Kardell

 

Wernerstiftelser
Box 3,
574 21 Vetlanda

info@wernerstiftelser.se